miercuri, 21 noiembrie 2012

Agenti dubli din media politica romaneasca

In  luna decembrie a anului 2011, la OTV apare un individ total necunoscut, sau complet uitat de publicul larg. Prezentat de Dan Diaconescu drept ‘temutul ziarist Mihai Antonescu’, cetateanul scortos imbracat, vizibil stinjenit de emisia live si total lipsit de charisma, a perorat cam o ora si jumatate, incoerent si semidoct, despre finante, banci, situatia economica a Romaniei, recesiunea mondiala, burse, Fondul Proprietatea. Discursul nu a sarit in ochi, postul avind deja o puternica traditie si reputatie in a invita personaje exotice si neavenite, si n-ar fi trezit nici o urma de interes nimanui daca nu s-ar fi pomenit doua nume – Bell Pottinger si Franklin Templeton. Numele celor doi giganti internationali, primul din domeniul PR, cel de-al doilea de resortul finantelor, au fost rareori mentionate de televiziuni, cu exceptia Money Channel si a unor emisiuni de specialitate de pe posturile publice si Antene. Rostirea acestor nume la OTV parea imposibila in orice situatie.


Interesant e ca in saptamina imediat urmatoare Bell Pottinger s-a confruntat cu o campanie defaimatoare lipsita de precedent, pe plan mondial, iar companiei Franklin Templeton instanta de judecata i-a invalidat contractul de administrare a Fondului Proprietatea, din ratiuni procedurale, dar cu consecinte majore pe piata financiara romaneasca.
Coincidenta nu este stranie, ci absolut exclusa.
In data de 30 decembrie, in cadrul ultimei emisiuni in direct din an, Dan Diaconescu a realizat o prezentare detaliata a indicatorilor economici, cu tehnice referiri la alcatuirea PIB, constituirea si repartizarea Bugetului de Stat, sugestii si proiecte ale partidului sau. Emisiunea s-a bazat pe o documentatie stufoasa pusa la dispozitie de Mihai Antonescu, spun surse. Antonescu, absolvent de liceu si fost gazetar controversat din presa de scandal nu are calificarea de a redacta o asemenea documentatie.
In data de 3 ianuarie 2012, acelasi Antonescu, prezentat de Diaconescu drept analist financiar si specialist, a sustinut impreuna cu patronul OTV o emisiune live in care s-a acordat consiliere datornicilor la banci. Emisiunea a avut o audienta record, explicabila prin existenta in Romania a unei mase mari de debitori in imposibilitate de plata. Emisiunea a fost agresiva, lovind in banci si firme de recuperare.
Dealtfel, Dan Diaconescu a anuntat ca pe tot parcursul anului, pina la alegerile din noiembrie, va renunta sa mai faca emisiuni despre crime, manele si alte frivolitati, dedicind intreg spatiul sau de emisie unei lungi serii de emisiuni serioase. Acelasi Diaconescu a vorbit despre informatii primite de la servicii secrete, de la agentii americane si de la procurori de peste ocean. Blufeaza din nou Diaconescu, sau partidul sau populist si din ce in ce mai popular beneficiaza in mod real de sprijinul unor structuri de Stat americane?
Cine este ‘temutul ziarist Mihai Antonescu’?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu