miercuri, 21 noiembrie 2012

Trafic de Influenta

In anii 2000, Mihai Antonescu a realizat citeva campanii de denigrare a unor marci sau companii, in folosul concurentei. Mentionam Connex (2002), campanie stipendiata de Orange Romania prin Richard Moat, Whirlpool (2005), comandata de Baxi Romania prin Claudiu Stanciu, Dalkia Vivendi (2003) s.a.
In ultimii ani, 2009-2010, Antonescu a lucrat cu precadere pentru KDF Energy, firma magnatului George Brailoiu (Salvatorul lui Cioran). Numele lui Brailoiu a fost inlaturat cu totul dintr-un dosar Europol, trimis DIICOT, servicu pentru care Brailoiu se pare ca i-a platit lui Antonescu un milion de euro, bani varsati din Citi Private intr-un cont la Rahn & Bodmer, banca privata elvetiana la care Antonescu a deschis un cont in anul 2002.
Brailoiu si Antonescu au dealtfel o istorie comuna. In anul 2003, Antonescu a intermediat vinzarea unei firme de televiziune prin cablu din Chisinau, mostenita de sotia lui Brailoiu, Natalia, omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu (pentru care Antonescu a lucrat discret in perioada 2000-2003).
Cu citiva ani inainte, Antonescu si Brailoiu s-au intilnit la localul Vox Maris din Piata Victoriei cu Amer Obaid Eyada, Mihail Harea (fost lucrator KGB) si Iurie Cecan (la acel moment, 2001 ?, vicepresedinte al Nova Bank, pentru a discuta o afacere de vinzare de armament in Irak.
Antonescu a devenit in 2010 asociat intr-o firma obscura, cumparind partile Nataliei Brailoiu si regasindu-se partener cu Vlad Bolocan, cetatean moldovean, fost angajat al lui Brailoiu, care l-a insotit pe acesta in Turkmenistan si Statele Unite ca traducator.

Cine este asadar Mihai Antonescu? Cine a mai lucrat pentru Mossad si Serviciile Arabe, pentru Muhabharatul irakian si cel sirian in acelasi timp? Cine a mai tirit institutii media publice in actiuni contrare politicii romanesti? Cine a mai beneficiat de atita clementa din partea justitiei si autoritatilor, in situatii de fapt si de drept in care se impuneau masuri drastice?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu