miercuri, 21 noiembrie 2012

Calatoriile oficiale in Siria si Liban

In 2001, revista Orient (fara personalitate juridica!!!) semneaza o colaborare cu Scietatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radio pentru a intreprinde in cooperare o deplasare oficiala in Republica Araba Siriana si Republica Liban.
Delegatia a fost formata din Sandrino Nicolae Gavriloaia, realizator, si Mihai Buzura, cameraman (sotul directoarei de canal Daniela Zeca, fiul scriitorului Augustin Buzura)- TVR, Maria Cristea (ulterior Toghina, Presedinte Director General al SRR citiva ani mai tirziu!!!) si Marius Toghina.
Deplasarea a fost organizata de insarcinatul cu afaceri a.i. al RAS, dr. Bechara Kharouf (fost sef de cabinet al Presedintelui Bashar Al Assad) si ambasadorul libanez, Abdel Majid Khassir (in prezent functionar superior la Beirut) si sponsorizata de Zouhair Tawil, Nassar Nassar, Liga Arabilor Sirieni si Ambasada Statului Palestina (au fost vizitate tabere palestiniene in Liban).
Antonescu intilneste la Damasc patru ministri ai Guvernului Sirian, pe directorii generali al Radioului Public si Televiziunii Publice, numerosi lucratori al serviciilor de informatii.
In Liban viziteaza doua ministere, televiziunea Future TV (Al Mostaqbal) a premierului Rafik Hariri si doua tabere de refugiati palestinieni, in Sur si Saida.
Mihai Antonescu are intrevederi private cu Fouad Abu Nidal, liderul Fatah din Beirut si Sultan Abu Alainen, seful taberelor si sef al spionajului palestinian.

In 2002 firma lui Antonescu, Poligraphia SRL semneaza cu SRTV contractul nr. 3791/16.10.2002. Contractul este semnat de Jeana Gheorghiu, director TVR2, Mihai Dumitrescu, director marketing comunicare si Maria Melinescu, oficiul juridic. Contractul prevede asocierea in vederea productiei a 8 episoade din serialul ‘Calator in Orient’ (formula eludeaza contractul de coproductie). Societatea publica de televiziune semneaza un contract prin care face propaganda Siriei si Libanului cu o societate comerciala infiintata in acelasi an, care avea sediu social intr-un apartament si capital social de 2 000 000 lei vechi!!! Valoarea contractului este de 4164 USD reprezentind servicii de cazare, taxe filmare, chirie masina etc.!!!
In total, Antonescu a tirit echipa TVR in trei calatorii: Siria si Liban, Siria si Irak, Siria si Liban. (vezi www.poligraphia.ro)
Dupa 11 septembrie 2001, proiectul lui Antonescu creste.
Odata cu invazia Irakului din 2003 este abandonat si ingropat definitiv. Ca si cind n-ar fi existat…


Fotografie realizata pe faleza meditaerana din cartierul Hamra, Beirut, 22 sau 23 noiembrie 2001. De la stinga la dreapta: Mihai Antonescu, Sandrino Nicolae Gavriloaia, realizator TVR, redactia culturala, Maria Cristea, redactor SRR (ulterior, prin casatorie, Maria Toghina, Presedinte director general al SRR in perioada iunie 2005-iunie 2010 ), Marius Toghina, tehnician al SRR, Dan Sandovici, prim secretar al misiunii romane din Liban in mandatul ambasadorului Aurel Calin, in prezent Ambasadorul Romaniei la Damasc.


Munir Ali, ofiter al muhabharatului sirian, Directorul directiei ‘Public Relations and Foreign Media’, ulterior lucrator al Ambasadei Republicii Arabe Siriene la Londra, rechemat in tara, demis si degradat pentru abateri profesionale.


Fotografie realizata in tabara palestiniana Rashidiya, Sur (Tir), sudul Libanului, noiembrie 2001. Sultan Abu Alaynen (Tatal Ochilor), seful spionajului palestinian, seful taberelor din Liban, condamnat la moarte in trei tari, intre care si Liban.


Fotografie realizata in Sayda (Sidon), Liban. Noiembrie 2001. Fouad Abu Nidal, lider OEP in Liban si Mihai Antonescu.


Mihai Antonescu in tabara Rashidiya. Fotografia a fost folosita intr-un afis Hamas tiparit in Liban dar si intr-un colaj de promovare a serialului ‘Calator in Orient’ produs de TVR.

 Mihai Antonescu si Makram Obaid, ministrul transporturilor din Republica Araba Siriana, in sediul Ministerului Transporturilor. 2002.

Ministerul Turismului din Damasc. 2001. Mihai Antonescu, Sadallah Aga Al Kalaa, Ministrul Turismului din RAS si realizatorul TVR Sandrino Gavriloaia.


Amrit, sit fenician intre Tartus si Latakia. Din cauza situarii in vecinatatea unui aeroport militar strategic, in arie nu s-a autorizat niciodata fotografierea, cu atit mai putin filmarea de catre o echipa profesionista de televiziune. Mihai Antonescu a obtinut aprobarea de a filma cu TVR in aceasta locatie. Imaginile apar in episodul ‘Fenicienii’ din serialul ‘Calator in Orient’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu