miercuri, 21 noiembrie 2012

Casa Vernescu

In anul 1993, Mossad trimite in Romania o suma de refugiati. Practica era curenta, o suma de lucratori pensionati erau pusi la adapost in afara patriei si beneficiau de o renta viagera pentru serviciile aduse Statului Israel. Romania era una din destinatiile preferate, fiind o tara ieftina si sigura. Din grupul adus in Romania facea parte Enrico Aidan, fost luptator in rezistenta tripolitana, mai apoi lucrator la King David Hotel in Tel Aviv. La ideea acestuia se infiinteaza doua societati – SC Queen Investments SRL si Casa Vernescu SRL, proprietatea a doua mari companii israelite, Queen Investements si Double Contact.  La conducerea acestora s-au regasit mai multi fosti lucratori sau colaboratori ai serviciilor israeliene – Zwika Greenbaum, Chanan Schiffer, Freddy Robinson, Liviu Mandler, Enrico Aidan, Marius Salomon. Este inchiriata si restaurata Casa Vernescu, cedata de US prin Mircea Dinescu, contract semnat de Laurentiu Ulici.
Desi firma Queen Investements, proprietara Casino Palace, avea un intreg birou de PR si marketing, condus de Marius Salomon (manager), Radu Bantea (director) si Adriana Ionescu (sef birou), se considera oportuna in mod  straniu colaborarea cu o firma obscura de PR, Evyoly, administrata de Valentin Gheorghe Ionescu. Aceasta firma il angajeaza la rindul ei pe Mihai Antonescu ca ‘expert’.
Antonescu face trafic de influenta si campanii de presa prin Evyoly atit pentru cazinoul Palace, cit si pentru firmele unui alt vechi lucrator Mossad, Mircea Bleher, societatile Best Service Com SRL si Pacific Motors SRL. (nota: acestea au facut obiectul multor scandaluri in anii ’90 – ‘Afacerea Skoda’, ‘Afacerea Daewoo’, ‘Afacerea Piaggio’ – Mircea Bleher fiind arestat si inculpat in mai multe cauze. Mircea Bleher este un evreu nascut la Timisoara, fiul lui Braha Bleher. A servit ca pilot de elicopter in armata israeliana fiind ulterior racolat de serviciile de informatii.)
Din toamna anului 1996 Evyoly dispare din peisaj si Mihai Antonescu devine angajat al SC Queen Investements SRL.
Explicatie foto: Casa Vernescu, iarna 1996-1997. In stinga, Mihai Antonescu si Marius Salomon, manager PR&marketing al Queen Investments, evreu nascut la Baia Mare, ulterior emigrat in Israel, lucrator al Mossad in Africa de Sud, pensionat si refugiat in Bucuresti in cadrul programelor speciale de protectie ale serviciilor israelite.

In primavara lui 1997 demisioneaza si isi ofera serviciile unui cazino concurent, ‘Blindo’ (Sofitel, Word Trade Center), proprietatea unor fosti fotbalisti evrei, David Azulai, Eli Ohana si Nissim Zoar.
La cererea noului client, Antonescu realizeaza prin trafic de influenta o emisiune de ancheta indreptata impotriva Palace-Casa Vernescu. TVR, Redactia emisiunilor social-economice, reporter Florin Sasca, realizator Bogdan Serban-Iancu. In urma acestei emisiuni si prin alt trafic de influenta, Politia de frontiera de pe Aeroportul Otopeni desfasoara un amplu control asupra unor grupuri de jucatori evrei adusi in turism de joc (janquetteria) de Casa Vernescu si confisca cca 100.000 de dolari.
In urma acestei actiuni, Antonescu este amenintat de janquetii israelieni cu moartea.
Antonescu devine brusc antisemit. Se angajeaza la Atac la Persoana, publicatie editata de SC Galeriile Dragomir SRL, proprietatea lui Mitica Corleone Dragomir. In acelasi timp incepe sa bata la usile ambasadelor arabe din Bucuresti pentru a propune un ‘plan de redresare a imaginii publice a Romaniei in Spatiul Arab si a tarilor arabe in Romania’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu