miercuri, 21 noiembrie 2012

Lumea Araba

Consiliat de scriitorul Craciun Ionescu si de diplomatul Stefan Ionescu, Antonescu incepe demersurile de imprietenire cu diplomatii arabi din Bucuresti in iarna 1997-1998. Gaseste audienta la ambasadele Siriei si Irakului unde se imprieteneste cu Hassan Abbas respectiv cu Abdullah Al Janabi.
Este scanat si testat de catre cei doi diplomati, ambii ofiteri superiori ai muhabharatului sirian, respectiv irakian.
In urma avizului negativ pe care Abbas il da unei eventuale colaborari cu Antonescu, acesta este demis si chemat in patrie de Ministerul de Externe, la solicitarea Ministerului Informatiilor.
Abdullah Al Janabi se imprieteneste cu Mihai Antonescu.
In februarie 1998, acesta este invitat la Bagdad de Statul Irakian, in cadrul unei campanii majore de atragere a ziaristilor straini (in doua scopuri: 1. Relatarea ororilor la care este supus poporul si  regimul de catre Statele Unite. 2. Formarea unui scut uman alcatuit din straini. In data de 1 martie 1998 urma sa expire ultimatumul american dat lui Saddam Hussein.) Primeste viza oficiala si se deplaseaza la Bagdad, via Amman. Calatoria e stipendiata de Ministerul Informatiilor din Republica Irak.
La Bagdad Mihai Antonescu petrece doua saptamini si este folosit de regim pentru a influenta ziaristi straini, cum ar fi belgienii Wies Jespers si Odette Peer si bulgarul Valentin Kostov.
Se achita bine de insarcinare si primeste o cota de export de petrol de 40.000 de barili in cadrul programului Petrol contra medicamente.
(Antonescu nu are banii necesari sa realizeze tranzactia favorizata, asa ca vinde drepturile lui Amer Obaid Eyada, om de afaceri strategic din Bucuresti.)
La sfirsitul ‘sejurului’, in apropiere de Mossul, in Kurdistanul de nord, Antonescu este ranit de un glont 7,62 parabellum tras de un franctiror kurd, glont care a patruns in abdomen prin flancul sting.  A fost operat si tratat in secret intr-un hotel din Mossul, pentru a evita un scandal diplomatic. Felul in care a pastrat discretia asupra evenimentului i-a crescut din nou actiunile lui Antonescu.
Intors in Bucuresti, Mihai Antonescu se apropie de doua organizatii islamiste, Centrul Islamic Semiluna (condus de dr. Ahmed Mazhar Nakechbandi, agent sirian) si Liga Islamica (condusa de dr. Fariz Allaqta, agent al unei organizatii yemenite). Ajunge atit de departe in gratiile musulmanilor din Bucuresti incit este singurul crestin care a participat la nunta fetei lui Nakechbandi, la moscheea Al Rahman (Cringasi).
Se imprieteneste cu Amer Obaid, la acea vreme asociat cu fiul lui Saddam Hussein, caruia ii face multe servicii remunerate generos.
In 2001, Antonescu editeaza o revista bilingva – ‘Orient’ (Al Shark) pe care o tipareste in nume propriu, ca persoana fizica, si o distribuie gratuit. El devine primul nearab din Europa care scoate pe speze proprii o revista de propaganda araba!
In 2002 infiinteaza societatea comerciala Poligraphia SRL.


Clubul Diplomatic Bucuresti, receptie organizata de Ambasada Republicii Irak (sau 28 aprilie, Ziua de nastere a lui Saddam Hussein, sau 17 iulie, Ziua Nationala – 2000). De la stinga la dreapta: Andrei Velea, sef sectie externa ‘Evenimentul Zilei’, Mihai Antonescu, Stefan Ionescu, vechi lucrator in diplomatie si informatii externe, sotul fostei deputate PRM Smaranda Ionescu, la acea vreme secretar general al Ligii Romane de Prietenie cu Lumea Araba.



Laura Andresan, la acea vreme ziarist la ‘Jurnalul national’ (2000) sau ‘Curentul’ (2001) si Mihai Antonescu. Fotografie realizata la Palatul Copiiilor din Bucuresti la o manifestare  a Zilei Pamintului organizata de Ambasada Statului Palestina, Centrul Cultural Ierusalim si Comunitatea Palestiniana.


Mihai Antonescu si Ambasadorul Republicii Federative Yugoslavia, Clubul Diplomatic.


Clubul Diplomatic. Nicolae Vezure (asociat al lui Victor Atanasie Stanculescu, co-negociator si semnatar al contractului El-bit de echipare al Mig 21 Lancer, Tel Aviv 1990, licentiat exportator de armament, in prezent rezident in Albania) si Mihai Antonescu.



Palatul Parlamentului, 2000 (?). Receptie a Ligii Romane de Prietenie cu Lumea Araba. De la stinga la dreapta: Amer Obaid Eyada, ofiter al muhabharatului irakian, asociat cu fiul dictatorului Saddam Hussein in domeniul petrolier, sef al Comunitatii Irakiene din Romania; Mihai Antonescu, Adrian Ionescu, ziarist sportiv si functionar al FRF, fiul scriitorului Craciun Ionescu, autor de carti despre Orientul Mijlociu, lumea araba.



Clubul Diplomatic Bucuresti. Abdullah Al Janabi, atasat cultural si comercial al Ambasadei Republicii Irak la Bucuresti in mandatul ambasadorului Ibrahim Ibn Suza Sultan. Ofiter al muhabharatului irakian, condamnat la moarte in 2003 si executat.


Marriott, 10 Septembrie 2001 la Marriott, receptie cu ocazia Zilei Nationale a Statului Qatar (aminata fata de ziua precisa pentru a permite participarea Ministrului de Externe Mircea Geoana. A fost prima sarbatoare nationala a unui stat arab la care a participat un sef al diplomatiei romane, dupa multi ani.) Mihai Antonescu si Ali Al Zaman, Ambasadorul Qatarului in Romania, Ungaria si Bulgaria. Ali Al Zaman a murit recent, in hotelui Casa Locato din Bulevardul Ion Mihalache, in circumstante bizare.



Palatul Parlamentului. Hayssam Omar, Mazen Charif, traducatorul oficial al misiunii siriene la Bucuresti si colaboratorul principal al lui Mihai Antonescu la revista sa ‘Orient’ (Al Shark).


Clubul Diplomatic. Receptie a Ambasadei Republicii Irak la Bucuresti. De la stinga la dreapta: Imad Ahmad, presedinte al Camei de Comert Romano-Irakiene, patron al SC Firat Trading SRL, Mihai Antonescu, Stefan Ionescu, secretar general al LRPLA si senatorul Corneliu Vadim Tudor.


Arasat Al Hindia, Bagdad, februarie 1998. Capitanul Zaki, agent secret la Londra in prima jumatate a anilor ’90, pensionat, proprietar al restaurantului ‘Le Capitaine’. In prezent cautat de serviciile americane, refugiat probabil in Qatar sau Sharjah.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu