miercuri, 21 noiembrie 2012

Sabina Product

In vara anului 1995, Mihai Antonescu este angajat ca director al departamentului de imagine publica al SC Sabina Product SRL. Sabina se confrunta cu probleme serioase. Sergiu Bahaian organizase aici un sistem piramidal, in fapt o asociere in participatie cu dobinda garantata (sic!) in urma caruia au fost prejudiciati cca 5000 de deponenti cu suma totala de 57 miliarde lei, la un curs de 2100 de lei/USD. Chiar daca nu a fost de talia altor asemenea inselaciuni (Caritas – 1000 de miliarde la un curs de 800 lei/USD), Sabina a generat un imens scandal prin numele celor inselati si prin sumele mari depuse de unii deponenti – 81 de persoane introdusesera in circuit sume mai mari de 100 milioane lei.
Antonescu publica materiale de presa favorabile Sabinei in toate publicatiile importante ale momentului.
Un punct important in campanie a fost publicarea de materiale laudative pe prima pagina a cotidianului Guvernului, ‘Vocea Romaniei’, ziar condus de D.D.Rujan.  Semnatarul textelor a fost Gheorghe Ostroveanu. Relatia prin care Antonescu a acces la organul guvernamental a fost Mihai Milca, director in executiv, in prezent in conducerea Autoritatii Electorale Permanente.
Dupa fuga lui Sergiu Bahaian in Turcia (12 spre 13 octombrie 1995) se declanseaza o ancheta de mari proportii de catre Directia de Combatere a Criminalitatii Economico-financiare a IGP. Antonescu si Valentin Gheorghe Ionescu sint singurii directori ai Sabina Product care nu sint retinuti, arestati sau invinuiti in cauza.
Dealtfel, numitii incep o campanie de dezvaluiri in ‘Evenimentul Zilei’, acuzind furibund escrocheria la care fusesera partasi.
(Mentionam ca Sabina a fost monitorizata de agentiile americane, prin subsidiara sa din Wilmington, Delaware)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu